Resa till Trondheim

Resa till Trondheim

Trondheim ligger i vårt kära grannland Norge är det enkelt att ta sig hit. Du kan flyga, åka bil eller ta tåget. Det finns även bussar som tar dig till staden. Är du redan i Norge kan du passa på att ta en färja till Trondheim från vissa städer. Här får du tips om hur du på enklaste sätten tar dig hit.

Flyg till Trondheim

Det går både direktflyg och anslutande flyg till Trondheim från Sverige, exempelvis från Arlanda. En direktresa tar lite över en timme. SAS är det flygbolag som tar dig dit utan mellanlandningar, och andra flygbolag som flyger hit är KLM och Lufthansa. Från flygplatsen som ligger 35 km från centrum, är det enkelt att ta sig in till stan med flygbussen. Just Trondheims flygplats räknas som en av Norges viktigaste knutpunkter, från vilken både långdistansflyg och kortdistansflyg avgår och ankommer.

Upplev Norden med tåg

Från svenska städer såsom Stockholm och Göteborg kan du åka tåg till Trondheim via Oslo. Även från andra städer kan du ta dig till Norge med hjälp av byten eller direkta avgångar – speciellt om du bor i norra Sverige i städer som Sundsvall och Östersund.

Just nu planeras en elektrifiering med snabbtåg så att man direkt kan ta sig från Stockholm via Åre och Östersund och vidare till ändstationen Trondheim. Perfekt om du vill kombinera en skidsemester med lite norsk kultur och naturupplevelser. Se mer information hos SJ angående detta.

Från Stockholm tar resan numera ca 17 timmar och du kan åka nattåg om du vill. Att ta tåget börjar återigen bli ett populärt färdsätt, inte minst av miljövänliga skäl.

Bussfärder till Trondheim

Föredrar du att åka buss till Trondheim kan du pressa priserna ännu mer än med till exempel flyg och tåg. Dock får du givetvis vara beredd på att resan tar längre tid. En vacker busstur gör att du verkligen får uppleva landskapen som susar förbi och kanske stifta bekantskaper med andra resenärer under resans gång. Några bussbolag som anordnar turer till Trondheim är Rolfs Buss & Flygresor samt Flixbuss som först tar dig till Oslo och sedan vidare till Trondheim. Flixbuss har fördelaktiga priser om kostnaden är en viktig del av resan för dig.

Bila till Trondheim

Hyr en bil eller bila med din egen till Norge. En bilsemester med familj eller vänner kan bli riktigt kul. Varför inte campa på vägen eller ta in på små motell? Du kan även flyga till Trondheim och hyra bil direkt på flygplatsen för att ta dig runt i Norge på egen hand. Runt Trondheim finns underbar natur som bör ses och upplevas till fullo och det gör du bäst med bil.

Gör en båtresa

Båttrafik i Norge är mycket vanligt tack vare allt vatten som finns tillgängligt. Om du befinner dig i någon annan del av landet finns flera färjor som tar dig till Trondheim. De städer som förbinder staden är:

  • Kristiansund
  • Brekstad
  • Vanvikan

Färjorna avgår från Trondheim Hurtig båtterminal och ligger ca 30 minuter bort från centrum till fots.